רכיבים
- 90 גרם חמאה
- 6 בצלצלי שאלוט בינוניים, פרוסים דק
- 1 בצל צהוב, פרוס דק
- 2 שיני שום, כתושות או מגורדות
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 1 כף מרווה טרייה קצוצה
- 1 כפית דבש או סוכר חום
- 2 כפות קמח לבן
- 1 כוס יין לבן יבש (כמו סוביניון בלאן)
- 2 ליטר ציר ירקות או מים עם אבקת מרק
- 1 כף רוטב סויה (אופציונלי)
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל שחור
- 6 פרוסות לחם איכותי (מומלץ: לחם צרפתי)
- 1 כוס גבינת גרוייר מגורדת (אפשר להחליף בגבינה צהובה)
- 1/2 כוס גבינה כחולה (אם לא מצאתם בכשרות טובה, החליפו בגבינה צהובה)
אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה בסיר גדול ועמוק על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השאלוט, הבצל, השום והדבש ומטגנים יחד במשך 10-15 דקות, תוך ערבוב תדיר, עד שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב עמוק ומתקרמלים. מוסיפים את התימין והמרווה וממשיכים בבישול 3-5 דקות נוספות.
2. מנמיכים את האש לנמוכה ומפזרים את הקמח על בצלצלי השאלוט, תוך כדי ערבוב במשך 1-2 דקות, כדי לאבד את טעמו של הקמח. מוסיפים את היין, ציר הירקות או המים, רוטב הסויה ועלי הדפנה. מגביהים את האש לבינונית-גבוהה ומביאים הכל לרתיחה. כשהכל מבעבע, מנמיכים מעט את האש ומבשלים במשך 10 דקות. מוציאים את עלי הדפנה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
את השלב הבא אפשר לעשות ב-2 דרכים: לאפות את פרוסות הלחם והגבינה יחד עם המרק או בנפרד מהמרק.
אופציה א': מחלקים את המרק ל-6 קערות הגשה שמתאימות גם לאפייה בתנור. מניחים מעל כל מרק פרוסת לחם, מפזרים מעל את הגבינות ואופים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומשחימה בקצוות.
אופציה ב': כשהמרק לקראת סוף הבישול, מסדרים את פרוסות הלחם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים עליהן את הגבינות וצולים בתנור שחומם מראש למצב גריל במשך 3-5 דקות. כשהמרק מוכן, מחלקים אותו לקערות הגשה ומניחים פרוסת לחם וגבינה מעל.