רכיבים
- 1/2 1 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר גדול, חתוך לקוביות
- 2 כוסות עגבניות שרי, חצויות
- 3 שיני שום, כתושות
- 2 כוסות ציר ירקות או מים עם מעט אבקת מרק
- 1 כף שמרים תזונתיים (שמרי בירה) או גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
- 2 כפיות בזיליקום מיובש
- 2 כפיות אורגנו מיובש
- 2 כפיות כורכום
- 1 עלה דפנה מיובש
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 1 כוסות עדשים חומות
- 450 גרם בטטות, חתוכות לקוביות
- 4 כוסות קייל קצוץ (אופציונלי, אך מומלץ מאוד)
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק עם תחתית כבדה (כדי להבטיח פיזור אחיד של החום), מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל, הגזר, העגבניות והשום ומאדים במשך 1-2 דקות, עד שהם ריחניים ומעט רכים.
2. מוסיפים לסיר את ציר הירקות, 3 כוסות מים, השמרים התזונתיים / הפרמזן, הבזיליקום, האורגנו, הכורכום, עלה הדפנה, הפלפל השחור, שבבי הצ'ילי, המלח, מיץ הלימון והכמון. לבסוף, מוסיפים את העדשים והבטטות ומערבבים הכל יחד. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שהעדשים והירקות רכים.
3. מוציאים מהסיר את עלה הדפנה, מכבים את האש ובעזרת מוט בלנדר או בתוך מעבד מזון, טוחנים את המרק למרקם הרצוי.
4. מוסיפים למרק את הקייל הקצוץ, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית. מסירים מהאש ומגישים מיד, עם כף שמנת חמוצה מעל, אם תרצו.