רכיבים
- 75 גרם חמאה לא מלוחה
- 1/2 בצל גדול, קצוץ היטב
- 1/3 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
- 2 כוסות ציר ירקות או מים + אבקת מרק
- 1 ענף סלרי, ללא העלים, חתוך לקוביות קטנות
- 1/2 2 כוסות ברוקולי קצוצים לחתיכות בגודל ביס
- 2 כוסות חלב
- 2 כוסות גבינת צ'דר מגוררת
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית, ממיסים את החמאה. כשהחמאה מומסת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 5 דקות.
2. מוסיפים לסיר את הקמח, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב במשך 2 דקות, עד שנוצרים גושי קמח ובצל.
3. יוצקים לסיר את ציר הירקות או המים עם אבקת המרק ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4. מוסיפים את הסלרי והברוקולי, מביאים לרתיחה וכשהכל מבעבע, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 15 דקות, עד שהירקות רכים.
5. מוסיפים את החלב, מערבבים ומבשלים במשך 2-3 דקות. כאשר המרק סמיך יותר ומצליח "לצפות" גב של כף עץ ולא נוזל ממנה מיד - מסירים את הסיר מהאש.
6. מוסיפים את גבינת הצ'דר בחופנים קטנים - אחרי כל חופן מערבבים, מחכים שהגבינה תימס ורק אז מוסיפים עוד חופן. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומגישים מיד.