זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום, כתושה
- 2 ענפי בצל ירוק, פרוסים דק
- 4 כוסות אפונה קפואה
- 3 כוסות מים רותחים + אבקת מרק בכל טעם שרוצים
- 2-3 כפות גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר עמוק על אש בינונית-נמוכה, מוסיפים את שמן הזית, השום הכתוש והבצל הירוק ומערבבים יחד עד שהשמן חם.
2. מוסיפים את גרגרי האפונה ומטגנים אותם בעזרת ערבוב מתמיד עם כף עץ.
3. יוצקים על הכל 3 כוסות מים רותחים, מתבלים באבקת מרק בנדיבות (המשקיעים יכולים כמובן להחליף את המים והאבקה בציר ירקות), מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך 5-10 דקות. במהלך הבישול הנוזלים בסיר צריכים כבר לבעבע. כשהאפונה רכה, מסירים מהאש.
4. כשהאפונה פושרת, טוחנים הכל בבלנדר למחית חלקה מאוד ואז מערבבים פנימה את הפרמזן. מגישים מיד או מחממים שוב ואז מגישים.