זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס בצל חתוך לקוביות
- 1 כוס גזר חתוך לקוביות
- 1/2 כוס סלרי חתוך לטבעות
- 4 כוסות תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 כוסות ציר ירקות
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית רוזמרין, קצוץ דק
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 425 גרם חלב קוקוס לא ממותק
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים את שמן הזית. בזמן שהשמן מתחמם, קוצצים את הירקות.
2. מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי עד שהבצל שקוף, בערך 10 דקות.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הציר, הרוזמרין והתבלינים.
4. מביאים את המרק לרתיחה. מאפשרים לו לרתוח במשך 30 דקות, או עד שתפוחי האדמה מרגישים רכים בנעיצת מזלג.
5. לאחר הבישול מערבבים פנימה את חלב חלב הקוקוס. משתמשים בבלנדר בכדי להפוך את המרק לחלק. מגישים חם.