רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות או מרוסקות
- 2 קופסאות שימורים של עגבניות שלמות במיץ
- 1 כף סוכר חום
- 3 פרוסות לחם רגיל, ללא החלק הקשה, חתוכות לריבועים
- 2 כוסות ציר מרק ירקות או מים ומעט אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים במשך 3-5 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהבצל שקוף.
2. מוסיפים לסיר את העגבניות - בשלמותן - והמיץ שלהן. מערבבים ובעזרת מועך פירה, מועכים את העגבניות, עד שנותרים מהן רק פיסות קטנות.
3. מערבבים פנימה את הסוכר החום וריבועי הלחם, מביאים את המרק לרתיחה במשך 5 דקות. מדי פעם מערבבים, עד שהלחם ספוג לגמרי בנוזלים ומתחיל להתפורר.
4. מנמיכים לאש בינונית ומעבירים בזהירות מחצית מהמרק למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט בלנדר כשהמרק עדיין בסיר.
5. מוסיפים למרק שבמעבד המזון כף שמן וממשיכים לטחון במשך 2-3 דקות עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. יוצקים את המרק לקערה גדולה ומעבירים למעבד המזון את החלק השני של המרק שבסיר. מוסיפים לו כף שמן ומעבדים גם אותו למרקם חלק.
6. מחזירים את המרק הטחון לסיר, מוסיפים את ציר המרק או המים - לא חובה את כל הכמות, אפשר גם פחות, בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים היטב ומגישים מיד, חם.