רכיבים
- 3 דלוריות בינוניות, חצויות לאורך
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות דבש
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור
להרכבת המרק:
- 3 כרישות, קצוצות דק
- 1 בצל, קצוץ דק
- 4 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
- 3 ענפי סלרי, קצוצים
- 3 שיני שום, כתושות
- 4 ענפי תימין טרי
- 2 עלי דפנה
- 6 כוסות (1.5 ליטר) ציר מרק ירקות / מים עם אבקת מרק
- 1/2 כוס שמנת מתוקה / חלב קוקוס
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מזלפים בנדיבות שמן זית ודבש על שני חצאי הדלורית (על ה"בשר" כמובן ולא על הקליפה), מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים את חצאי הדלורית כשהצד החתוך כלפי מטה בתבנית צלייה. יוצקים לתבנית כוס מים ומכסים בנייר כסף.
2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 45-60 דקות, עד שהדלורית רכה לגמרי ומתחילה להתקרמל.
3. מוציאים את הדלורית מהתנור וגורפים את בשרה לקערה.
4. בסיר גדול, מחממים 5-6 כפות שמן זית ומטגנים את הכרישה, הסלרי, הגזר והבצל עד שהם רכים וריחניים ואז מוסיפים את השום ועשבי התיבול. מבשלים במשך 5-10 דקות, עד שהירקות מתחילים להתקרמל ואז מוסיפים לסיר את הדלורית הצלויה וציר המרק.
5. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים את המרק במשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות מבושלים והנוזל הצטמצם מעט.
6. מסירים את עשבי התיבול מהמרק ומעבירים אותו בזהירות למעבד מזון או טוחנים בעזרת מוט בלנדר למרקם חלק. יוצקים את המרק בחזרה לסיר, מוסיפים את השמנת או חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים.