זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות
- 1 קופסת עגבניות משומרות, חתוכות גס
- 2 בצלים, קצוצים
- 2 כפות שמן
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל לבן
- 2-4 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות היטב
- 1 כף בזיליקום קצוץ טרי / 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1 כוס פסטה מבושלת להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל והשום יחד. מתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומוסיפים את פרוסות הלחם. יוצקים מעל מים רותחים או ציר ירקות לכיסוי ומבשלים הכל יחד במשך 10 דקות עד לרתיחה עדינה.
3. מסירים מהאש וטוחנים את המרק בעזרת מקל בלנדר עד לסמיכות הרצויה. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך ומחזירים לאש.
4. מתבלים בבזיליקום, מערבבים ומביאים לרתיחה עדינה על אש בינונית. מסירים מהאש ומגישים מיד.