רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 450 גרם גזר, קלוף וחתוך לחתיכות בגודל ביס
- 3 שיני שום, קלופות
- 1 פלפל אדום גדול
- 3 כפות אריסה אדומה
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- מלח גס
- 4 כוסות מרק ירקות צח / מים + אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, מוסיפים את עיגולי הגזר ושיני השום בשלמותן ומטגנים במשך 12 דקות על אש בינונית-נמוכה, עד שהגזרים רכים ומקורמלים.
2 במקביל, קולים את הפלפל האדום על אש גלויה או מניחים בתבנית ואופים בתנור על מצב גריל במשך 5 דקות מכל צד - עד שהקליפה משחירה. לאחר הקלייה מעבירים את הפלפל לשקית ניילון סגורה או לקערה מכוסה היטב בניילון נצמד, ומשאירים אותו להתאדות בפנים במשך 5 דקות. מוציאים, מקלפים את הפלפלים ומנקים מזרעים.
3. מעבירים את כל תכולת הסיר עם הגזרים והשום למעבד מזון או לקערה גדולה, מוסיפים את הפלפל הקלוי, האריסה, הפפריקה, החומץ וכף שמן הזית הנותר. טוחנים לתערובת חלקה ומתבלים לפי הטעם במלח גס.
4. יוצקים את המרק הטחון לסיר, מוסיפים את ציר הירקות / המים + אבקת מרק, ומביאים לרתיחה במשך 15 דקות על אש בינונית-נמוכה. טועמים, משפרים תיבול, אם צריך, ומגישים חם.
הצעת הגשה: מניחים על כל קערית מרק 2-3 כפות קרם קוקוס או שמנת, לזלף מעל שמן זית ולפזר עירית קצוצה.