זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות
- 1 תפוח גדול מזן האני קריספ, קלוף וקצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 1 כפיות כורכום
- 1 כפית כמון
- 700 גרם גזר, מקולף וחתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 4 כוסות ציר מרק ירקות / מים + מעט אבקת מרק
- צרור תימין, קשור בחוט
- 1/2 כוס יוגורט קוקוס לא ממותק
- מלח ים ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר עמוק על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והתפוח ומאדים במשך 6-8 דקות, עד ששניהם רכים.
2. מוסיפים את השום, הכורכום והכמון ומבשלים עוד 30 שניות, עד שהם ריחניים.
3. מוסיפים את הגזרים, ציר המרק וצרור התימין, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהגזרים רכים. מסירים מהאש ונותנים למרק לנוח במשך 10 דקות.
4. מסירים מהמרק את צרור התימין, מוסיפים את היוגורט, מתבלים במלח ופלפל שחור, ובעזרת מעבד מזון או מוט בלנדר, טוחנים למרקם הרצוי.
5. מחזירים את המרק לאש ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומגישים חם עם פקאנים קלויים מעל.