רכיבים
- 1 ק"ג עגבניות, חתוכות לרבעים
- 2 בצלים, קלופים ופרוסים
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כוסות ציר מרק ירקות (עדיף פחות אבל גם עובד: מים + מעט אבקת מרק)
- 2 כפיות שטוחות צ'ילי גרוס (ניתן להפחית או להוסיף לפי הטעם)
- 1 כפית אורגנו
- מלח
- 1 כף שמן זית
- לקרוטונים:
- 1 כיכר לחם בינונית
- 1 כף אורגנו
- 1 כף בזיליקום מיובש
- 1 כף מלח
- מלח
אופן הכנת מרק עגבניות צלויות וקרוטונים עם עשבי תיבול:
הכנת מרק העגבניות:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בקערה, מערבבים את רבעי העגבניות עם הבצל, השום, האורגנו, המלח, הצ'ילי ושמן הזית. מפזרים הכל בשכבה אחת בתבנית אפייה גדולה, ומכניסים לתנור למשך 45 דקות, עד שהעגבניות רכות.
3. מעבירים את כל תכולת התבנית למעבד מזון, וטוחנים יחד עם ציר הירקות עד לקבלת מרקם קרמי. יוצקים את המרק לסיר ומחממים סמוך להגשה.
הכנת הקרוטונים:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. חותכים את הלחם לריבועים קטנים, ומסירים את הקצוות הקשים.
3. מערבבים בקערה את שמן הזית, עשבי התיבול והמלח, מוסיפים את ריבועי הלחם ומערבבים לציפוי מלא. מפזרים את הריבועים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 15-20 דקות, עד לקבלת קרוטונים זהובים ופריכים.