רכיבים
- 5 כוסות מים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס יין אדום
- 1/4 כפית מלח
- גרידת קליפה מחצי לימון
- 690 גרם דובדבנים כהים מתוקים
- 1 כוס יוגורט
אופן הכנת מרק דובדבנים קר:
1. מגלענים את הדובדבנים ומניחים את הדובדבנים בקערה, ואת הגלעינים מעבירים לסיר מרק גדול. מוסיפים לסיר את המים, ומביאים לרתיחה. כשהנוזל מבעבע, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.
2. בעזרת כף מחוררת, מסירים את הגלעינים מהמים, מוסיפים את הסוכר, היין האדום, גרידת הלימון והמלח, ומגביהים לאש בינונית-גבוהה לרתיחה נוספת במשך 5 דקות.
3. מוסיפים לסיר את הדובדבנים, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה. מכסים ומבשלים במשך 5 דקות. מורידים מהאש.
4. מעבירים את היוגורט לקערה גדולה, וכשהמרק כבר לא מבעבע, לוקחים כוס מנוזל המרק, ומערבבים לאט עם היוגורט עד לאיחוד מלא. בהדרגה, מוסיפים את שאר המרק וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
5. מעבירים למקרר עד להגשה, מדי פעם בוחשים. סמוך להגשה, מערבבים שוב היטב, כיוון שהנוזל והיוגורט עלולים להיפרד. מגישים בקערות או בכוסות זכוכית אישיים, ואפשר לקשט עם חצאי דובדבנים טריים מגולענים.