רכיבים
- 2 סלסלות פטריות שמפניון טריות
- 50 גרם חמאה
- 2 כוסות שמנת מתוקה
- 3 כוסות חלב
- 2 כפות קמח
- 1 בצל לבן
- 5 שיני שום
- 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
- קמצוץ אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת מרק פטריות מוקרם:
רגע לפני: ככה אנחנו אוהבים להכין את המרק שלנו: במינימום זמן וכמה שפחות עבודה. והכי חשוב? תוך 20 דקות על שולחנכם. מתכון להכנת מרק פטריות מוקרם עשיר ומפנק.
• קוצצים דק את הבצל וכותשים את שיני השום.
• פורסים לפרוסות דקות את הפטריות.
• ממיסים את החמאה בסיר עמוק, ומטגנים בה את הבצל הקצוץ, עד שהוא נעשה שקוף.
• מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים אותן יחד עם הבצל, עד להזהבה.
• מוסיפים את השום הכתוש לסיר, וכשעולה ריח השום מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
• מרתיחים כוס מים ומערבבים בכלי יחד עם אבקת המרק. מוסיפים לסיר.
• מוסיפים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה.
• מנמיכים לאש בינונית, מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט לפי הטעם ומבלשים במשך 5 דקות נוספות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!