רכיבים
- 1.5 ק"ג פרחי ברוקולי
- 200 גרם אגוזי קשיו (לא קלויים)
- 1 בצל גדול
- 1 ליטר ציר מרק עוף / מים + כף אבקת מרק
- 3 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קערה מלאה מים וקוביות קרח
אופן הכנת מרק ברוקולי וקשיו:
רגע לפני: מתכון להכנת מרק ברוקולי ואגוזי קשיו בטעם עשיר בזכות שני שלבים בבישול הברוקולי ומינימום תיבול. מנה ראשונה מיוחדת שנותנת כבוד לטעם הטבעי של המרכיבים.
• מפרידים את הגזעים (החלק התחתון) מפרחי הברוקולי לשני כלים נפרדים.
• קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עמוק, עד שהבצל נעשה שקוף.
• מוסיפים לסיר את גזעי הפרחים ואת אגוזי הקשיו ומטגנים יחד על אש נמוכה במשך 10 דקות.
• מוסיפים את ציר העוף או ליטר מים מעורבבים עם כף אבקת מרק, מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהקשיו מתרככים.
• מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
• שולים מהסיר את פרחי הברוקולי (לפחות את רובם) ומעבירים אותם לקערת מים מלאה בקוביות קרח.
• בעזרת מקל בלנדר או מעבד מזון, טוחנים את המרק למחית במרקם הרצוי. אם רוצים מרק חלק ונוזלי יותר, ניתן לסנן את המרק במסננת דקה. טועמים ומשפרים תיבול.
• סמוך להגשה, מחזירים לסיר את פרחי הברוקולי ומבשלים במשך 3 דקות. מסירים מהאש, יוצקים לקעריות הגשה ומטפטפים מעל מעט שמן זית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!