רכיבים
- 4 קישואים
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בצל גדול
- 1.5 ליטר מים או ציר מרק צח
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה (15%)
- חופן שמיר קצוץ
- שמן
- מלח ופלפל
אופן הכנת מרק קרם קישואים ותפוחי אדמה:
רגע לפני: צריך רק לקרוא את הכותרת כדי להבין שמדובר באחד המרקים השווים: מתכון להכנת מרק קרם קישואים ותפוחי אדמה בדיוק כמו שאנחנו אוהבים: סמיך, עשיר בטעם ומריח נפלא.
• קוצצים דק את הבצל, קולפים את הקישואים ותפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי בינוני-דק.
• מחממים שמן בסיר מרק גדול, ומטגנים בו את הבצל עד שיזהיב.
• מוסיפים את פרוסות הקישואים ומטגנים עם הבצל על אש נמוכה במשך 4 דקות, שיקבלו מעט צבע.
• מוסיפים את תפוחי האדמה והמים או ציר המרק ומביאים לרתיחה.
• מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 30 דקות, עד שתפוחי האדמה יתרככו.
• מסננים את תפוחי האדמה והקישואים מנוזלים, מוסיפים את השמיר הקצוץ וטוחנים בעזרת מקל בלנדר או מעבד מזון (זהירות כשמעבירים מכלי לכלי) למחית חלקה. לאחר הטחינה, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
• מוסיפים למחית את השמנת המתוקה, ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 5 דקות נוספות על אש נמוכה-בינונית.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!