רכיבים
- חצי חבילת אפונה יבשה מופשרת
- 1 בצל גדול
- 1/2 ליטר מים
- 2 שיני שום
- 3 כפיות כורכום
- 1/2 חבילת כוסברה / פטרוזיליה
- 1/4 כפית צ'ילי (לאוהבי חריף)
אופן ההכנה:
• קוצצים גס את הבצל והכוסברה או הפטרוזיליה, וחוצים לשניים את שיני השום.
• מאדים את הבצל: מניחים סיר על אש בינונית-גבוהה, ולאחר שהסיר חם, מוסיפים לתוכו את חתיכות הבצל ומכסים. הבצל מפריש נוזלים מעצמו, ולכן אין צורך להוסיף שמן לסיר.
• לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים לסיר את האפונה ומתבלים במלח (לפי הטעם), בכורכום ואפשר להוסיף מעט צ'ילי בשביל חריפות פיקנטית, ומטגנים במשך כדקה.
• מוסיפים אתת המים ושיני השום החצויות, מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.
• כשהמים מבעבעים, מנמיכים את האש ומבשלים הכל במשך 40 דקות, כשהסיר מכוסה.
• מסירים מן האש, טועמים מעט ומשפרים תיבול אם צריך.
• מעבירים 3/4 מכמות המרק למעבד מזון, מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.
• מחזירים לסיר את המרק, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות על אש בינונית, כדי שיהפוך לסמיך.
אופן ההגשה: חם, לצד כיכר לחם טרייה.