מתכון למרק אפונה סמיך ונימוח

ארוחת אמצע היום משביעה שאתם יכולים לסכם בארבע מילים: מרק חם ולחם טרי. מתכון למרק אפונה מלא נוסטלגיה וניחוחות טובים, קל להכנה וכל כך טעים (מתכונים, אוכל)

מרק אפונה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • חצי חבילת אפונה יבשה מופשרת
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 ליטר מים
  • 2 שיני שום
  • 3 כפיות כורכום
  • 1/2 חבילת כוסברה / פטרוזיליה
  • 1/4 כפית צ'ילי (לאוהבי חריף)

אופן ההכנה:

• קוצצים גס את הבצל והכוסברה או הפטרוזיליה, וחוצים לשניים את שיני השום.

• מאדים את הבצל: מניחים סיר על אש בינונית-גבוהה, ולאחר שהסיר חם, מוסיפים לתוכו את חתיכות הבצל ומכסים. הבצל מפריש נוזלים מעצמו, ולכן אין צורך להוסיף שמן לסיר.

• לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים לסיר את האפונה ומתבלים במלח (לפי הטעם), בכורכום ואפשר להוסיף מעט צ'ילי בשביל חריפות פיקנטית, ומטגנים במשך כדקה.

• מוסיפים אתת המים ושיני השום החצויות, מעלים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה.

• כשהמים מבעבעים, מנמיכים את האש ומבשלים הכל במשך 40 דקות, כשהסיר מכוסה.

• מסירים מן האש, טועמים מעט ומשפרים תיבול אם צריך.

• מעבירים 3/4 מכמות המרק למעבד מזון, מוסיפים את הכוסברה או הפטרוזיליה וטוחנים עד לקבלת מרקם קרמי וחלק.

• מחזירים לסיר את המרק, ומבשלים במשך 5 דקות נוספות על אש בינונית, כדי שיהפוך לסמיך.

אופן ההגשה: חם, לצד כיכר לחם טרייה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מצויין, בעלי הדיאטה קיבלו סנגור טוב, ואני בכל מקרה הכנסתי את זה למסך הבית, אמנם יש מקום להוכיח לאשתי שמישהו צילם בדיוק את המרק שלה, מצד שני אולי זה עוד הפתעה שהיא מכינה לי. ושוב הערה: סדרת התבשילים העגולה מתאימה למועדי-אבלות אבל שבת נחמו והעדשים של יעקב אבינו, נו, אפשר לבשל משהו... (נשלח באמצעות כ
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות