מתכון למרק בטטה
- 6 בטטות בנוניות
- 100 גרם חמאה
- 2 בצלים בינוניים
- 4 ליטר ציר ירקות או מים רותחים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- מלח.
- פלפל לבן
- קורט אגוז מוסקט
מתכון למרק בטטה: אופן ההכנה
- בסיר ממיסים חמאה, חותכים את הבצל לפלחים ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את הבטטות חתוכות לקוביות ומערבבים יחד.
- מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
- מוסיפים 4 ליטר מים או יותר לפי גודל הבטטות
- מבשלים עד לריכוך הבטטות
- טוחנים את תוכן הסיר טוב עד לקבלת מחית.
- שופכים מעל את השמנת.
- מבשלים יחד עם השמנת 5 דקות טועמים ומתקנים תיבול
- מומלץ להגיש עם קרוטונים,או עירית קצוצה