כמידי שבוע 'כיכר השבת' מגיש מתכון וידאו של השפית מורן פינטו, והשבוע נכין מתכון חגיגי ומיוחד לכבוד שבת קודש.
דלעת ערמונים במילוי בשר לצד סלט קיצי ומרענן
מצרכים למתכון דלעת ערמונים
5-6 דלעת ערמונים
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/2 כפית קינמון
מלח גס
3 שיני שום כתוש
תימין
שמן זית לזילוף
500 גר׳ בשר טחון
1 בצל קצוץ מטוגן
פלפל גרוס
ביצה
אופן ההכנה למתכון דלעת ערמונים
מחממים תנור לחום בינוני
חוצים את הדלעות לחצי, ומרוקנים את הגרעינים והסיבים,מניחים על תבנית אפיה, ומפזרים מעט מהתבלינים ושמן זית ואופים עד ריכוך
בקערה מערבבים בשר טחון, בצל מטוגן, מלח, פלפל, תבלינים, ביצה, תימין, שום כתוש.
מערבבים לתערובת אחידה.
לאחר שהדלעות רכות ממלאים בהם בשקע מהבשר טחון ומחזירים לתנור, אופים כ30-40 דק׳ ומגישים חם לצד סלט ירוק.
מצרכים לסלט ירקות חי
6 עלי חזה מנוקים
עלי בייבי
2 נקטרינות בשלות
1/2 כוס שקדים לא קלויים
1/2 כוס סוכר חום
מלח
שמן זית
חומץ
1 כף סוכר חום
אופן ההכנה לסלט ירקות חי
במחבת טפלון קולים את השקדים וכשהם מתחילים להזהיב מוסיפים סוכר
מערבבים כל הזמן בכף עץ עד שכל הסוכר נמס ועוטף את השקדים,
מעבירים לכלי זכוכית ומחכים שהתקררו, מפרקים את השקדים לאחדים
מפזרים מעל העלים את השקדים
פורסים דק את הנקטרינות ומפזרים מעל,
בכלי קטן מערבבים; חומץ, שמן זית, מלח וסוכר ושופכים סמוך להגשה.
(המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)
(צילום ועריכת וידאו: ישי כהן)