רכיבים
- עלי סיגר
- 500 גרם בשר בקר שומני
- חופן צנוברים
- 1/2 כוס חמוציות, קצוצות
- 1/2 כוס טחינה מוכנה
- מלח ופלפל שחור
- תערובת קמח ומים להדבקת הסיגרים
- שמן לטיגון
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבשר הטחון תוך כדי שמפוררים אותו בעזרת כף עץ.
2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את הבשר עם החמוציות, הצנוברים והטחינה, בתיבול מלח ופלפל שחור.
3. מכינים בקערה קטנה תערובת דלילה של קמח ומים, מה שיהווה את "הדבק" לסגירת הסיגרים, ועוברים לקיפול הסיגרים:
פורסים את עלה הסיגר על משטח נקי, מניחים לרוחב הצד שקרוב אלינו מתערובת הבשר, ומגלגלים גלגול ראשון פנימה, מהודק ככל שאפשר. מבצעים חצי גלגול נוסף, ואז מקפלים פנימה את שני צדדי הסיגר וממשיכים לגלגל. לקראת הסוף, מורחים ביד או עם מברשת את תערובת הדבק, מגלגלים צמוד וסוגרים היטב את הסיגר.
4. לאחר שכל הסיגרים מוכנים, מחממים במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק. כשהשמן חם, מסדרים בזהירות את הסיגרים במחבת, עם רווחים ביניהם כדי שלא ידבקו זה לזה.
5. כשהצד התחתון מזהיב, הופכים את הסיגרים וכשהם זהובים היטב מכל צד, מוציאים לנייר סופג.
ניתן להכין את הסיגרים מראש, להקפיא ולטגן אותם סמוך להגשה, כשהם עוד קפואים. אין צורך בהפשרה.