זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 פרוסות פילה סלמון
- 1/2 כוס מיונז
- 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/8 כפית זנגביל טחון
- 1 שן שום, כתושה
- 2 כפות דבש
- 2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1. מערבבים את המיונז ורוטב הצ'ילי בקערה קטנה, עד לאיחוד. מניחים בצד.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות. בסיר קטן, על אש בינונית, מניחים את רוטב הסויה, הסוכר החום, הזנגביל, השום, הדבש וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה.
3. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור עם רבע כוס מים.
4. מוסיפים לסיר את תערובת הקורנפלור ומבשלים עד להסמכה, במשך כ-2 דקות.
5. משמנים קלות תבנית אפייה ומניחים עליה את נתחי הדג.
6. מברישים מעל הסלמון את הרוטב ואופים בתנור שחומם מראש, במשך 15-20 דקות. יוצקים את הרוטב פעם או פעמיים במשך הבישול. מגישים עם רוטב נוסף ומעטרים בשומשום, בצל ירוק וזיגוג של רוטב הצ'ילי-מיונז.