רכיבים
- 1 עוף שלם, מפורק
- 1 בצל צהוב גדול, קלוף וקצוץ לחתיכות גדולות
- 2 גזרים בינוניים, קצוצים לחתיכות גדולות
- 2 גבעולי סלרי, קצוצים לחתיכות גדולות
- 1 ראש שום גדול, קלוף וחתוך לרוחב
- 1/2 עד 1 פלפל חלפניו, חתוך לאורך, בתוספת עוד מעט לקישוט
- 2 חתיכות זנגביל בגודל 7 ס"מ כל אחת, קלופות וקצוצות
- צרור גדול של פטרוזיליה טרייה
- 1 כף זרעי כוסברה
- 1 כף מלח כשר
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 170 גרם תרד טרי או ירוקים רכים אחרים
- 2 לימונים, חתוכים דק
אופן ההכנה:
1. מניחים את העוף, הבצל, הגזר, הסלרי, השום, החלפניו, הג'ינג'ר, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח והפלפל השחור בסיר על הגז. מוסיפים מספיק מים קרים לכיסוי. מכסים את הסיר ומביאים את הנוזלים לרתיחה על אש גבוהה ואז מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים. מסירים בעזרת כף את הקרום שעלול לעלות לראש הנוזל. מכסים ומבשלים עד שהעוף רך ומתפרק, בין 55 דקות לשעה. (לחלופין, ניתן לבשל את העוף והמרק בסיר לחץ במשך 40 דקות.)
2. מעבירים את העוף לצלחת גדולה. בעזרת מסננת רשת דקה, מסננים את הציר לסיר נקי ושומרים על האש נמוכה. טועמים את הציר ומוסיפים מלח אם יש צורך.
3. מחלקים את התרד, העוף, פרוסות החלפניו והלימון בין קערות ההגשה ומעל מוזגים את המרק החם.