זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 פילה סלמון טרי במשקל 250 גרם כל אחד
- 6 כפות שמן זית
- מלח גס
לפסטו:
- 3 חבילות בזיליקום טרי - רק העלים, ללא הגבעולים
- 3 שיני שום
- 150 גרם צנוברים
- מלח
- 1/2 לימון, סחוט היטב
- 1/2 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים את נתחי הסלמון כשהעור כלפי מטה. מזלפים על כל פרוסה כף שמן זית, מפזרים מלח, מכניסים את התבנית לתנור ומורידים את החום ל-180 מעלות. אופים במשך 12 דקות בלבד.
3. במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי הפסטו מלבד השמן. לאחר מכן, מוסיפים את השמן בזילוף דק תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם אחיד.
4. מיד לאחר שהדגים מוכנים, מוציאים מהתנור ומורחים על כל נתח סלמון בנדיבות מהפסטו. מגישים חם.