רכיבים
- 450 גרם פילה סלמון בעובי 4-5 ס"מ
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס + 1-2 כפות שמן זית
- 1/8-1/4 כוס שומשום
- 1/2 1 כוסות יין אדום יבש (עדיף פינו נואר)
אופן ההכנה:
1. בעזרת מגבת נייר, מייבשים את הסלמון, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
2. מכסים לגמרי את החלק העליון של הסלמון בשומשום ומזלפים מעל 1/4 כוס שמן זית.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 1-2 כפות שמן זית (כך שתחתית המחבת תהיה מכוסה בשכבה דקה של שמן, אך לא יותר מזה). כשהשמן חם, מחליקים בזהירות את הסלמון פנימה, כשהעור כלפי מעלה והשומשום למטה. צורבים במשך 5-7 דקות עד לקבלת גוון זהוב שחום - לא מזיזים את הסלמון, אלא פשוט נותנים לו את הזמן שלו במחבת.
4. הופכים את הסלמון וצורבים עוד 2 דקות.
5. יוצקים 3/4 כוס יין על סלמון, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים במשך 5 דקות. משגיחים מקרוב, הרוטב צריך לבעבע במרץ, אך יש להתאים את הטמפרטורה לפי הצורך כדי שהוא לא יישרף או יעלה עשן.
6. כשהסלמון מבושל כמעט לגמרי, אך עדיין ורוד מעט במרכז, מוציאים את הסלמון לתבנית פיירקס / חרס.
7. בעוד הרוטב עדיין מבעבע במחבת על אש בינונית, מוסיפים 3/4 כוס יין ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מבשלים את הרוטב במשך 10 דקות, ומדי פעם מערבבים, עד שהוא מצטמצם בחצי. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך. מגישים חם ויוצקים את הרוטב על פרוסות הפילה סמוך להגשה.