רכיבים
- 40 גרם מחמאה רכה
- 4 פילה אנשובי
- 1 שן שום גדולה או 2 קטנות
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
- 4 פילה סלמון
- 2 כפות צלפים
- 1/2 לימון
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת סלמון ברוטב אנשובי:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. קוצצים דק את האנשובי ומעבירים לקערה קטנה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה יחד עם המחמאה המרוככת, המלח ומעט פלפל שחור. מועכים למחית אחידה.
3. שלב ראשון - כיריים: במחבת גדולה, חסינת אש, על אש בינונית ממיסים מחצית מתערובת האנשובי. וכשהרוטב נמס ומבעבע, מוסיפים את פילה הסלמון כשהעור כלפי מטה, מגביהים את הלהבה ומבשלים במשך 3 דקות, עד שהעור משחים.
4. שלב שני - תנור: מפזרים את הצלפים בתחתית המחבת, ומעבירים לתנור שחומם מראש לצלייה במשך 8-10 דקות.
5. מוציאים מהתנור, מוסיפים למחבת את מחצית רוטב האנשובי, ונותנים לו להימס בחום הדגים.
אופן ההגשה: מניחים כל פילה סלמון בצלחת אישית, יוצקים מעל קצת מהרוטב, סוחטים מעט לימון ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.