זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 פילטים של דג לברק או בס
- 15 עגבניות שרי
- 10 שיני שום
- חופן צנוברים
- 1 ענף תימין טרי
- 4 כפות שמן זית
- 1 לימון סחוט
- מלח גס
אופן הכנת דג בס בתנור:
רגע לפני: הגשה אלגנטית של מנה מרשימה בשולחן השבת. כל המאמץ מסתכם בהקפצה קלה במחבת ושיגור לתנור: מתכון לדג בס אפוי עם עגבניות שרי, צנוברים ועשבי תיבול.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• מחממים את השמן בווק או מחבת רחבה. מוסיפים את שיני השום בקליפתן, עגבניות השרי, ענף התימין והצנוברים. מקפיצים יחד במשך 7 דקות.
• מסדרים את נתחי הדג בתבנית חסינת אש, כשהעור כלפי מטה.
• מפזרים מעל הדגים מלח גס, וסוחטים את הלימון.
• על נתחי הדג, יוצקים את תערובת השום והעגבניות, ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות.