רכיבים
- 6 פילה סלמון טריים
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/2 כוס שמן זית
- ענף רוזמרין
- 1 כף מלח גס
- לרוטב האיולי:
- 1 חציל בלאדי
- 3 שיני שום
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן
- קורטוב מלח
אופן הכנת סלמון ברוטב איולי:
רגע לפני: מנה שוברת שגרה ומסורת של געפילטע פיש נצחי או דגים ברוטב אדום: מתכון לסלמון בתנור עם רוזמרין ברוטב איולי חצילים פיקנטי ועדין - שידוך נהדר בין רוטב איולי שום וחציל קלוי.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, מזלפים מעל את שמן הזית והיין, מתבלים במלח ומניחים את ענף הרוזמרין בין הנתחים.
• אופים במשך 20 דקות, עד להשחמה ומוציאים.
• במקביל, מכינים את הרוטב: קולים את החציל על אש גלויה מכל הצדדים עד לריכוך.
• מעבירים את החציל למסננת למשך 30 דקות, להגרת הנוזלים.
• מסירים את קליפת החציל השרופה ומעבירים לקערה.
• טוחנים היטב את בשר החציל במקל בלנדר.
• שוברים את הביצה לכוס רחבה וגבוהה, מוסיפים את שיני השום בשלמותן וקורטוב מלח וטוחנים במקל בלנדר, תוך כדי שמוסיפים פנימה בהדרגה את השמן.
• מערבבים היטב את תערובת הביצה והחציל הקלוי.
אופן ההגשה: לכל סועד מניחים על צלחת נתח סלמון אפוי ועליו 2 כפות מהרוטב.