זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם גרגרי חומוס מבושלים
- 2 אבוקדו, מקולפים וחתוכים לרבעים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ ליים או לימון
- 1/2 כפית שום כתוש
- 3 כפות טחינה גולמית
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. בין אם משתמשים בגרגרי חומוס שבישלתם בעצמכם או בגרגרים מקופסת שימורים - מסננים אותם היטב ושומרים בצד את מי הבישול או מי השימורים.
2. בבלנדר, מניחים את גרגרי החומוס, האבוקדו, שמן הזית, מיץ הליים או הלימון, השום והטחינה. טוחנים ביחד עד לקבלת ממרח חלק. מוסיפים כף מהמים של גרגרי החומוס לדילול המרקם, אם צריך.
3. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, טוחנים עוד קצת ומעבירים את החומוס לכלי אטום. שומרים במקרר עד להגשה.