רכיבים
- 2 כוסות פיסטוקים מקולפים
- 1/2 כוס קוקוס טחון
- 2 כפיות קינמון
- 2 כפות דבש
- 2 כפות שמן קוקוס, מומס
- 1/8 כפית מלח ים
אופן ההכנה:
1. מפזרים את הפיסטוקים בשכבה אחת וקולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 4-5 דקות. מוציאים את התבנית, מפזרים מעל את הקוקוס וקולים 3 דקות נוספות. פוקחים עין מקרוב כדי שהקוקוס לא יישרף.
2. מוציאים את הפיסטוקים והקוקוס מהתנור ושופכים אותם מיד בעודם חמים למעבד מזון. טוחנים במשך 5 דקות ואז מוסיפים את הקינמון, הדבש, שמן הקוקוס המומס והמלח, טוחנים 5-10 דקות נוספות, עד לקבלת קרם חלק.
שומרים את המחית במקרר בצנצנת זכוכית מעוקרת ואטומה היטב. המחית תישמר היטב עד כחודשיים.
מה עושים עם מחית פיסטוקים?
מחית פיסטוקים משתלבת נהדר עם מגוון קינוחים מתוקים, יכולה לשמש כציפוי לעוגות וכתוספת לקרם לבן על בסיס שמנת.
בנוסף, אפשר להגיש אותה כמו שהיא, כממרח, על בגט או קרואסון או לטבול בה עוגיות.