רכיבים
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, מסוננים היטב ושטופים (ראו הערה בתחילת המתכון)
- 400 גרם טחינה גולמית
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
- 1/4 שן שום או יותר, לפי הטעם
- 1 כף מלח, רצוי מלח גס
- 1 כפית כמון
- 1 עד 1/2 1 כוסות מי קרח (מים קרים מאוד עם קוביות קרח)
אופן ההכנה:
מתכון ל-4 כוסות חומוס נדיבות
*שימו לב: על קופסת שימורי החומוס מצוינים 2 משקלים: "תכולה / משקל נקי" - שמתייחס גם למים וגם לגרגרים ו-"משקל מסונן" שמתייחס רק לגרגרי החומוס - וזהו המשקל היחיד שצריך לקחת בחשבון. כך שלמתכון הזה צריך בערך קופסה וחצי.
1. במעבד מזון, טוחנים את השום ויוצקים מעל את מיץ הלימון. מוסיפים גם את הטחינה, המלח והכמון ומעבדים הכל יחד במשך כדקה עד שהתערובת מזכירה מרקם של חמאת בוטנים.
2. תוך כדי עיבוד, מוסיפים את מי הקרח בזילוף איטי - ללא הקרח עצמו - עד שהתערובת חלקה, קרמית ובהירה כמו חול ים.
3. מוסיפים את גרגירי החומוס ומעבדים כשלוש דקות, כשתוך כדי מגרדים את דפנות הקערה, כך שיתקבל חומוס חלק ואחיד בצבעו.