זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 2 אבוקדואים, חתוכים לנתחים גדולים
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס יוגורט לא ממותק
- 3 כפות מיץ לימון טרי
- 1 שן שום קטנה, כתושה
- 3/4 כפית מלח גס
- 1/2 כפית כמון
- קומץ עלי כוסברה טריים (לא חובה)
- 1 כף שומשום קלוי
- 1 כף שמן זית כתית
אופן ההכנה:
1. מניחים את האבוקדו, הטחינה, היוגורט, מיץ הלימון, השום, המלח והכמון בקערה של מעבד מזון. טוחנים ומערבבים היטב, עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין. מוסיפים את הכוסברה, אם משתמשים ומערבבים עד שהיא קצוצה דק. מעבירים לקערת הגשה.
2. מפזרים מעל את זרעי השומשום הקלויים ומטפטפים את השמן. מגישים עם ירקות חתוכים.