רכיבים
- 2 לימונים, חצויים
- 1 כפית שמן זית - לצליית הלימונים
- 1 כף דבש
- 1/2 כפית מלח גס
- 3 כפות שמן זית - להרכבת הרוטב
אופן ההכנה:
1. חוצים לרוחב את הלימונים ומסירים את הזרעים.
2. מסדרים את הלימונים בתבנית זכוכית חסינת חום שמתאימה לאפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה. מזלפים מעל את שמן הזית ואז הופכים את הלימונים על הצד החתוך, שהוא יהיה כלפי מטה, וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 25-45 דקות, תלוי בגודל הלימונים, עד שהם רכים וזהובים. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.
3. מרוקנים את הלימונים לתוך קערה קטנה, מוסיפים את כל המיץ שהצטבר בתבנית האפייה, את הדבש והמלח. טורפים במהירות ללא הפסקה ותוך כדי מוסיפים באיטיות את שמן הזית, עד שמתקבל רוטב אחיד.
מזלפים את הרוטב על ירקות טריים או צלויים, על דגים, עופות - וכל מנה שמרגיש לכם נכון להוסיף את הרוטב המיוחד הזה.