זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 שאלוט, קצוץ דק
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 2 כפיות דבש
- 2 כפות חומץ בן יין אדום (ניתן להחליף בכל חומץ אחר)
- קמצוץ צ'ילי גרוס
- מלח גס ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן במחבת בינונית על אש גבוהה ומטגנים את השאלוט במשך 2-3 דקות עד שהוא נעשה ריחני. מסירים מהאש ונותנים לשאלוט להצטנן מעט.
2. בכלי קטן, מערבבים את השאלוט עם שאר המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל שחור עד לקבלת רוטב אחיד.
יוצקים על הסלט סמוך להגשה.