רכיבים
- 220 גרם אגוזי לוז (2 כוסות)
- 220 גרם שוקולד חלב (כ-¼1 כוסות של שוקולד קצוץ), מומס
- 2 כפות שמן קנולה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים את אגוזי הלוז על תבנית אפייה קטנה וקולים אותם במשך כ-15 דקות, תוך ניעור התבנית מעת לעת, עד שהם מפיצים ריח והקליפה מתפוררת.
2. מניחים מיד את האגוזים על מגבת מטבח נקיה ומקפלים אותה כך שתכסה את האגוזים. נותנים להם "לעמוד" דקה או שתיים ואז משפשפים את האגוזים במרץ בכדי להסיר כמה שיותר חלקים מהקליפה (זה בסדר אם יוותרו מעט).
3. מכניסים את האגוזים למעבד מזון או לבלנדר בעל עוצמה גבוהה ומערבבים עד שנוצר רסק ואז מוסיפים פנימה את שוקולד החלב המומס, השמן, הווניל והמלח, עד לקבלת תערובת חלקה. התערובת תהיה נוזלית, אך היא תתייצב במקרר.
4. מעבירים לצנצנת, מכסים ומאחסנים במקרר.