זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי (1-2 לימונים)
- 1 כפית דבש
- 1 שאלוט קטן, קצוץ
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח גס
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
כמות: 3/4 כוס
בקערה קטנה בעזרת מטריפה ידנית, מערבבים את מיץ הלימון, הדבש והשאלוט. בהדרגה, מזלפים פנימה את השמן בזרם דק תוך ערבוב מתמיד ולקראת הסוף, כאשר הכל מתאחד לרוטב, מתבלים במלח ופלפל שחור.