זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כוס פיסטוקים מקולפים
- 2 פלפלים ירוקים חריפים, ללא הזרעים, קצוצים
- 1/2 כוס עלי נענע, קצוצים גס
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה, קצוצים גס
- 1 כף דבש
- 1 שן שום, כתושה
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- גרידת קליפה ומיץ מליים אחד
- גרידת קליפה ומיץ מתפוז אחד
- מלח גס
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר קטן על אש בינונית. מוסיפים את הפיסטוקים והפלפלים החריפים ומבשלים במשך כ-3 דקות, עד שהפיסטוקים קלויים והפלפלים ריחניים. מעבירים לקערה לצינון.
2. במעבד מזון, טוחנים יחד את הפיסטוקים והפלפלים יחד עם שאר המרכיבים, מלבד המלח, עד לקבלת מרקם משחתי-גס. טועמים, ומתבלים במלח לפי הטעם.