רכיבים
- 1 כוס שמנת מתוקה חלבית / צמחית
- 2 כפיות תמצית וניל
- 4 חלמונים
- 1/3 כוס סוכר לבן
אופן הכנת קרם אנגלז:
1. בסיר רוטב קטן, מרתיחים את השמנת עד שהיא מתחילה לבעבע.
2. במקביל, בקערה טורפים במטריפה ידנית את החלמונים והסוכר לתערובת חלקה, עד שהסוכר נמס.
3. כדי שלא תתקבל חביתה, מאחדים את שתי התערובות בהדרגה - תהליך שנקרא "השוואת טמפרטורות": מוזגים 1/2 כוס שמנת חמה לקערת החלבונים תוך ערבוב מתמיד במטריפה.
4. בהדרגה, יוצקים את תערובת החלמונים לתוך הסיר עם השמנת שבינתיים התקררה מעט, וטורפים כל הזמן.
5. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל רוטב סמיך שאם טובלים בו כף, הוא נדבק אליה.
הגשה: למעשה, הרוטב הנהדר הזה יכול להתלוות כמעט לכל קינוח כשהוא חם או קר. אפשר לזלף אותו על עוגות בחושות, בראוניז ומאפים שונים לפי הטעם. אנחנו בחרנו לפזר בקערת הגשה מיקס של פירות, לזלף מעל את הרוטב ולהגיש.