זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 680 גרם בשר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 פלפל ירוק גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, כתושות
- 425 גרם קוביות עגבניות משימורים
- 170 גרם רסק עגבניות
- 2 כפיות סוכר חום
- 1/2 1 כפיות אורגנו מיובש
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1/2 כפית תימין מיובש
- 1 עלה דפנה
- 2 כוסות מים (או ציר בשר)
אופן הכנת רוטב פסטה:
1. בסיר גדול בעל תחתית כבדה (שמפזרת את החום באופן שווה בזמן הבישול), מבשלים יחד את הבשר, הבצל, הפלפל הירוק והשום - עד שהבשר משחים והירקות מתרככים. מסננים החוצה את הנוזלים השומניים.
2. מוסיפים את קוביות העגבניות עם הנוזלים, רסק העגבניות, הסוכר החום, האורגנו, המלח, הבזיליקום, התימין ועלה הדפנה ומערבבים.
3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים ללא מכסה במשך שעה וחצי-שעתיים או עד שהרוטב מסמיך, מדי פעם מערבבים.
4. מסירים את עלה הדפנה ומגישים חם על פסטה מבושלת.