זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 500 גרם יוגורט ביו רגיל / עזים
- 1 מלפפון גדול
- 4 שיני שום, כתושות
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 3 כפות שמיר טרי קצוץ דק
- 1 כף מיץ לימון טרי
אופן הכנת צזיקי:
1. מקלפים את המלפפון, וקוצצים לקוביות קטנות מאוד או שמגררים גס במגרדת (גירוד דק ייצור רסק מלפפון - ממש לא מה שאתם צריכים כרגע).
2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את היוגורט, המלפפון, השום, השמיר, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור, עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד להגשה.
איך מגישים? עם ירקות חתוכים, קרקרים, כממרח לסנדוויץ' והאופציה האהובה עלינו - כמנות אישיות של פינגר פוד בארוחה חלבית.