זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 ראש כרוב לבן קטן
- 1 ראש כרוב סגול קטן
- 2 גזרים
- 2 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית
- לרוטב:
- 1/2 כוס מיונז
- 3 כפות מי חמוצים מקופסת שימורים או מצנצנת החמצה ביתית
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כף חומץ
- 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף או מתוק
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת רוטב לסלט:
רגע לפני: מתכון לרוטב לסלט על בסיס חרדל ומי חמוצים וסלט קולסלאו נהדר. הסלט עצמו גמיש וניתן לשנות, להוסיף ולהפחית את רכיביו.
• חוצים לשניים את ראשי הכרוב, מוציאים את הליבה מכל צד, חוצים כל חצי לרבע, ופורסים כל רבע לרצועות דקות. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
• מגרדים את הגזרים בפומפייה, חותכים את התפוחים לגפרורים דקים, ומוסיפים לקערה. מערבבים היטב.
• בכלי נפרד, מערבבים את רכיבי הרוטב לתערובת אחידה.
• יוצקים את הרוטב על הסלט סמוך להגשה, ומערבבים.