זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה
- 3/4 כפית מלח
אופן הכנת רוטב קרמל:
• בסיר בינוני, על אש בינונית-גבוהה, מערבבים את הסוכר עם 1/4 כוס מים קרים. אחרי דקה, מפסיקים לערבב ונותנים לסוכר להתבשל ולקבל גוון ענבר עמוק, במשך 10-12 דקות.
• במקביל, מחממים את השמנת בסיר קטן. כאשר הקרמל מוכן, יוצקים באיטיות את השמנת החמה לקרמל ומערבבים בעדינות, עד לקבלת תערובת חלקה, במשך 2-3 דקות.
• מסירים מהאש, מוסיפים לקרמל החם את החמאה כשהיא חתוכה לקוביות ומערבבים עד לאיחוד מוחלט. מתבלים במלח, ומערבבים שוב.
• מגישים חם.