זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 שן שום קטנה
- 2 כפיות בצלצלי שאלוט קצוצים
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית תימין יבש
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום או לבן
- 2/3 כוס שמן זית בכבישה קרה
אופן הכנת רוטב ויניגרט:
רגע לפני: אחרי שתנסו אותו פעם אחת, לא תבינו איך חשבתם לקנות את מה שכל כך אלמנטרי להכין בבית. מתכון לרוטב ויניגרט קלאסי שמתאים לתיבול סלט עלים או חסה רענן, ולסלטים עם ירקות ירוקים, כמו שומר, אספרגוס ותרד.
• קוצצים את שן השום, ומעבירים לצנצנת זכוכית עם מכסה אטום.
• מוסיפים לצנצנת את שאר החומרים, אוטמים היטב ומנערים.
• מאחסנים במקרר עד חודש.