רכיבים
- 200 גרם ערמונים קלופים וקלויים מאריזת וואקום
- 5 בצל לבן
- 1 כוס סוכר לבן
- 1 מקל קינמון
- מיץ מחצי לימון סחוט טרי
- 2 כפות שמן
אופן הכנת ריבת ערמונים:
רגע לפני: אפשר להתחיל לספור את הימים לרגע בו החורף יקפל ציוד והאביב יפרח כאן מכל עבר. עד אז, הנה מתכון לריבת ערמונים מתוקה וטעימה עם ניחוח חורפי עמוק. את הערמונים קונים קלופים וקלויים באריזת וואקום שניתן למצוא בכל חנות מזון, מה שמקצר משמעותית את זמן ההכנה.
• קוצצים דק דק את הבצלים.
• מחממים את השמן בסיר סוטאז' רחב ומזהיבים קלות את הבצלים.
• מוסיפים את הסוכר ומקל הקינמון ומבשלים במשך 30 דקות. מידי פעם מנערים את הסיר.
• כשמתקבל מרקם ריבתי, מוסיפים את הערמונים בשלמותם ומערבבים. מבשלים יחד במשך 10 דקות נוספות ומסירים מהאש.
• מאחסנים את הריבה בצנצנת זכוכית במקרר, עד שלושה שבועות.
אופן ההגשה: ניתן להשתמש בריבת הערמונים כרוטב עסיסי במיוחד לעוף בשולחן השבת: מסדרים 8 מנות עוף, עליהן יוצקים את הריבה ואופים עד להשחמה ב-180 מעלות.
בסתם יום של חול, אפשר להשתמש בריבה כממרח מתוק על פרוסת לחם קלויה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!