רכיבים
- צרור בזיליקום טרי
- חצי צרור פטרוזיליה / כוסברה
- 4 שיני שום
- 100 גרם צנוברים / אגוזי מלך
- חצי כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
אופן ההכנה:
הפופולריות שצבר רוטב הפסטו, יצרה למתכון גרסאות שונות שגרמו לו לאבד את טעם הפסטו המוכר. הנה מתכון בסיסי ופשוט לרוטב פסטו ביתי וטעים, שחוץ מהטעם הנפלא, הוא גם מלא בריאות.
• מפרידים את עלי הבזיליקום והפטרוזיליה או הכוסברה מהגבעולים, ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הצנוברים והשום וטוחנים למחית כמעט חלקה (אך לא חלקה לגמרי). תוך כדי טחינה, מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דק.
• לקראת סיום, מתבלים את התערובת במלח ופלפל (ניתן להוסיף או להפחית בכמויות הרשומות לפי הטעם).
• מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל הפסטו שכבה דקה של שמן זית, כדי לשמור על הצבע הירוק, ומכניסים למקרר.
רוטב הפסטו מעולה לתיבול פסטות, תפוחי אדמה, דגים ואף כממרח בפני עצמו על פרוסת לחם טרייה.