התרבות ה'טרולים' בפייסבוק מטרידה גם אתכם? 'דיגיטל' נרתם למענכם, ומגיש מספר טיפים שיאפשרו לכם לסנן את ה'חברים' הסוררים.
כזכור, ביממה האחרונה, מתחוללת סערה ברשת ה'פייסבוק', וזאת לאור פרופיל של משתמשת לכאורה, שצייצה סטטוס הומוריסטי ברשת, כאשר לאחר שעה קלה, נפוצו שמועות על כך שנפגעה בתאונה.
הצעירה (שוב לכאורה), כתבה: "אם תשמעו שזוג + 3 בנות בדרך בני ברק - ירושלים התרסק כי הנהג נרדם. תדעו שזה אנחנו, ותעבירו למשפחה שלי שאני רוצה להיקבר בהר המנוחות".
כאמור, שעה קלה לאחר מכן, הופצו חשבונות הפייסבוק החרדיים בבקשות לשאת תפילה לרפואת ה'צעירה'. הבוקר, לאחר שמספר גולשים שמו לב שמשהו מוזר מתחולל בחשבון הפייסבוק של הצעירה, הגיעו הללו למסקנה כי בעצם מדובר בחשבון פייסבוק מתחזה ככה"נ, שהצליח (במידה רבה למרבה הצער) לגרום לסערה ברשת.
תופעת חשבונות פייסבוק מזוייפים, אינה חדשה כלל וכלל, עולם הטרוליזיציה משגשג ופורח בשנים האחרונות ברשת, כאשר לא פעם הללו מצליחים להפיל ברשתם גולשים תמימים.
ממחקר שבוצע בשנת 2012, ב-'barracudalabs' עולה, כי 97% מהמתחזים ברשת, עושים זאת על ידי התחזות לדמות אישה, והסיבות מובנות.
נתון נוסף שיוכל לסייע לכם להבין כי מדובר בטרול, היא כמות החברים של פרופיל הפייסבוק החשוד בהתחזות, לפי המחקר של 'barracudalabs', לרוב המתחזים ברשת - יש מספר חברים גדול במיוחד.
תיוגים: רפרשו על הקיר של החשוד בהתחזות, במידה וראיתם תמונות רבות שעמוסות בתיוגים של חברים (לרוב מדובר בפרסומות) ככל הנראה שמדובר בטרול שהופץ - בכדי להפיל אתכם, לשווק כיסויי ראש, או לסייע לתנועה פוליטית כזו או אחרת להגדיל את מספר הלייקים של יו"ר התנועה.
תמונת הפרופיל: לרוב, המתחזים לוקחים תמונה מרשת האינטרנט, וקובעים אותה כתמונת הפרופיל של החשבון, כיצד תוכלו לברר האם היהודי החבוש בכובע מהודר הוא אכן 'מוישה' שמופיע בשם החשבון? פתחו את התמונה בכרטיסיה חדשה, העתיקו את כתובת האינטרנט של התמונה, וחפשו אותה במנוע החיפוש של 'גוגל תמונות'.
ברגע שעליתם על טרול, מה עושים? היכנסו לפרופיל הפייסבוק של המתחזה, והסירו אותו מרשימת החברים. ואם אתם ממש חפצים לסייע למלחמה בטרולים, אתם מוזמנים לדווח לפייסבוק על החשבון כ'מתחזה'.