בהחלט לא נעים להיכנס לפגישה באמצע היום ולצאת ממנה כשסוללת הסמארטפון שלכם גמורה, אין וואטסאפ, אין מייל, אין פייסבוק, ובעצם, אתם מושבתים.
הסיבה היא בין היתר השתכללות מכשירי הסלולר בשנים האחרונות, והאפליקציות הרבות המותקנות על המכשיר, לצד התועלת הרבה שהביאה הטכנולוגיה, היא הביאה יחד גם זלילה מהירה יותר של הסוללה הנמצאת במכשיר הסמאטפון שלנו.
אך מסתבר, שישנם דרכים לנצל את הסוללה בסמארטפון בצורה חסכונית וטובה, ולהאריך את אורך חייה.
מדור 'מדריכים' של 'דיגיטל' ב'כיכר השבת' מביא מספר טיפים לשמירה על אורך חייה של הבטריה:
קודם כל, אם ברשותכם מכשיר סמארטפון מתקדם, הפעילו את אופציית החיסכון בבטריה. במכשירי האנדרואיד, האופציה נמצאת ב"טיקר" הראשי, לצד ההגדרות השונות - "סיבוב מסך" הפעלת ה-wi-fi וכ"ו, תמצאו את "חיסכון בסוללה", הפעילו את האופציה, והמכשיר שלכם יזלול פחות מתכולת הסוללה.
דבר נוסף הגורם לסוללה להתרוקן מהר, היא רמת התאורה במסך המכשיר, ההמלצה היא להנמיך את העוצמה של התאורה למינימום, ובכך לחסוך בסוללת המכשיר.
אם אתם לא משתמשים בחיבור ה-wi-fi, פשוט נתקו אותו, הסריקה שמבצע המכשיר בנסיון לחפש אחר ההתקנים הקרובים סתם מיותרת ועלולה לגרום לסוללה שלכם להתרוקן יותר מהר, גם התקן הבלוטוס' מיותר במידה ואתם לא עושים בו שימוש, ולכן מומלץ להפוך אותו ללא פעיל, ובכך להגן על סוללתכם מריקון מהיר.
בנוסף מומלץ, להטעין את מכשיר הסמארטפון לעיתים קרובות, ולא רק כשהסוללה ריקה לחלוטין, הדעה הרווחת היא, שהטענת הסוללה כשהיא ריקה, מקצרת את אורך חייה.
כשאתם לא משתמשים בהן, כבו את האפליקציות השונות המבוססות על שירותי מיקום, כפי שצויין בסעיף ה-wi-fi, הפעלתם של שירותי המיקום צורכת המון כוח מהסוללה, כך שאם אתם חפצים לשמור על אורך חייה של הסוללה, עליכם לחסוך כמה שיותר בהפעלת שירותי המיקום.
אל תשתמשו ברטט, פעולת ה'רטט' מצריכה שימוש ביותר אנרגיה מאשר שימוש בצלצול רגיל, לכן, אם לא ממש חשוב לכם הרטט, ואתם נמצאים באיזור בו אתם יכולים לשמוע את הצלצול, עדיף שתבטלו את אופציית הרטט ותשתמשו בצלצול לבדו.
בנוסף מומלץ, לבטל את ההתראת המגיעות מאפליקציות המותקנות על המכשיר, אולם, המלצה זו טומנת בתוכה בעיה, וזאת בעקבות כך שאם ממש חשוב לכם לדעת על המייל ששלחתם ל'מוישה כלשהו' או לאלמוני אחר, או לקבל בזמן אמת התראות מחשבון הפייסבוק - אתם בעצם בבעיה. כך או כך, כשאתם בעבודה, גם הבוסים ישמחו אם תנתקו את ההתראות בסלולרי, ותתרכזו במחשב. הסוללה - תשמח גם היא.
אם הגעתן לרגע האמת, ואתם עם אחוז קטן של סוללה, אולם אתם בדיוק בנסיעה ואין בסמוך אליכם מטען, והחשש הגדול שלכם הוא שהמכשיר יתנתק, ושיחות טלפון לא יתקבלו במכשירכם - יש פיתרון כלשהו שיעזור לכם לשרוד את הנסיעה יחד עם הסוללה.
היכנסו להגדות המכשיר, בטלו את הפעלת "נתונים לנייד", אופציה זו, תמנע מכל שירותי המייל - האפליקציות הפועלות על בסיס האינטרנט, ובעצם מכל דבר שזולל את סוללתכם - לפעול, אולם במקביל, שיחות טלפון עדיין יתקבלו במכשיר.