אם כל המתקפות נגד האינטרנט בישראל? מתקפת ההאקרים המתוכננת נגד אתרים רבים בישראל, וצפויה לפי דיווחי קבוצת 'אנונימוס' להתקיים ביום ראשון (ערב יום השואה והגבורה) מצליחה להרתיע רבים. באיגוד האינטרנט הישראלי כבר נערכים, ומשיקים קו פתוח מיוחד בו יוכל הציבור לשאול ולהיוועץ עם מומחים. מספרו של הקו הפתוח: 03-9700911
בנוסף, באיגוד האינטרנט הישראלי פרסמו סדרת הנחיות שנועדה להגן על המחשבים שלכם מפני נזקים עקיפין שעלולים להיגרם ממתקפת ההאקינג המתוכננת.
ניר קפלושניק, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי אמר: "מתקפת ההאקינג הקרבה עלולה לשבש את סדר יומו של כל אחד מאיתנו. ההתנהלות היומיומית שלנו נעשית ברובה ברחבי הרשת; מיילים, קניות, צריכת המידע ורשתות החברתיות. סדרת הנחיות זו, שאנו מוצאים לציבור, נועדה למזער את נזקי המתקפה הקרבה ע"י היערכות מוקדמת של הציבור. אנו קוראים לציבור ליישם את ההנחיות האלו גם בשגרה"
'דיגיטל-מדריכים' מגיש את כללי ההגנה שפרסם איגוד האינטרנט, ויסייעו לכם להתגונן מפני מתקפת ההאקרים:
השתמשו בסיסמאות שונות עבור שירותי וחשבונות האינטרנט בהם אתם משתמשים ברשת, לפי המומחים, שימוש בסיסמה זהה עבור כלל השירותים מקל על האקרים את מלאכתם, כך נגרם, שאם הגדרתם סיסמה אחידה עבור כלל השירותים, הרי שבמידה והאקר הצליח לפרוץ לשירות אחד - הוא יצליח לפרוץ לכלל השירותים והחשבונות.
אם הסיסמאות שלכם הן: 123456, 12345678 ו–password. מומלץ שתחליפו אותן, סיסמאות אלו ידועות כפופולאריות וקלות מאוד, באיגוד האינטרנט ממליצים על יותר יצירתיות בבחירות הסיסמאות.
איך בוחרים סיסמה טובה? היא צריכה להכיל לפחות 8 תווים, ובעלת אותיות קטנות, אותיות גדולות, מספרים, ותווים מיוחדים.
עוד ממליצים באיגוד האינטרנט: "בידקו את עדכון תוכנת האנטי וירוס לפחות פעם בשבוע, ובשבוע הקרוב לפחות פעמיים" - המומחים מליצים להגדיר את התוכנה לכך שתבצע בדיקה בצורה אוטומטית מידי שבוע.
בין אם אתם משתמשים בכרום, בפיירפוקס או בספארי, חשוב מאוד לעדכן את גרסאות דפדפני האינטרנט, וזאת עקב כך שגרסאות חדשות יותר, מכילות שיפורים במערך האבטחה, שימו לב לעדכן גם את גרסאות מערכות ההפעלה בסמארטפון.
באתרים המובילים שיש סבירות שיותקפו, מומלץ לגלוש באמצעות גלישה מאובטחת, במידה והתקבלה התראה על אתר המיועד למתקפה, באיגוד ממליצים שלא למהר ולהיכנס אליו.
אסור למסור סיסמאות, בין אם פונים אליכם במייל, בצ'אט או בטלפון, אין שום סיבה לכך שתתבקשו למסור סיסמה של חשבון אינטרנט דרך האופציות הנזכרות לעיל.
קיבלתם מייל חשוד? אל תפתחו אותו, כנ"ל לגבי הודעה מוזרה בפייסבוק, לעיתים, שותלים ההאקרים לינקים זדוניים בתוך ההודעות הלא תמימות, דרכם אתם מועברים לאתר מתחזה הדורש את סיסמתכם, ומשם הדרך לניצחון האקר עליכם - פשוטה.
אתר כלשהו נפרץ? אל תכנסו אליו עד להודעה על כך שהוא נבדק מנזקים שאולי נשתלו בו.
- עוד ב'מדריכים': כך תמנעו תיוג אוטומטי בפייסבוק