לשכבת הביסקוטים:
- 1 חבילת ביסקוטים
- 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון / תפוז / אשכולית
- קליפה מגוררת מ-1/2 לימון / תפוז
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
- 2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי
לשכבת הקרם פרש:
- 500 גרם קרם פרש של השף הלבן, בטמפרטורת החדר
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
- 2 כפות (20 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן, קרה מאוד
לשכבת הקרם לימון:
- 3 ביצים בגודל L
- 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ לימון טרי - אפשר להחליף בתפוז או אשכולית
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים - אפשר להחליף בתפוז
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 150 גרם חמאת תנובה, בטמפרטורת החדר
לקישוט:
- גרידת קליפה מלימון או תפוז
אופן ההכנה:
4-6 מנות
הכנת שכבת הקרם פרש:
1. בקערת מיקסר, מניחים את הקרם פרש, אבקת הסוכר ואבקת הפודינג ומקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת קרם אחיד. מעלים את מהירות המערבל לגבוהה ומזלפים פנימה את השמנת בזרם דק. ממשיכים להקציף, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
הכנת שכבת קרם הלימון:
2. בסיר בינוני, מניחים את הביצים, מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך טריפה נמרצת, עד שהקרם מסמיך. מסננים את הקרם ומניחים לצינון כ-10 דקות. מוסיפים את החמאה וטוחנים באמצעות בלנדר מוט לקרם אחיד ודליל (הוא יתייצב בקירור).
הכנת שכבת הביסקוויטים:
3. בכלי שמתאים לחימום במיקרוגל או בסיר בינוני על הכיריים, מניחים את מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר ומחממים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את המים והליקר או הברנדי ומערבבים עד לקבלת נוזל אחיד. מניחים לצינון.
הרכבת הקינוח:
4. טובלים את הביסקוטים בנוזל ומסדרים בתחתית הכוסות ליצירת בסיס. מניחים מעל מקרם הלימון, עד מחצית מגובה הכלי. מסדרים מעל שכבה נוספת של ביסקוטים ומניחים מעל את הקרם פרש, כמעט עד גובה שפת הכלי. מקשטים בקליפת לימון מגוררת ושומרים במקרר עד להגשה - רצוי לקרר את הקינוח יום אחד לפני ההגשה, לספיגת טעמים מיטבית והתייצבות טובה.
במקום לחלק למנות אישיות, אפשר להכין את הקינוח בתבנית בגודל 20X20 ס"מ.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!