- 4 פילטים של סלמון טרי
- 1/2 לימון גדול טרי, סחוט היטב
- 2 כפיות תבלין איטלקי (מתכון בהמשך)
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. משרים את נתחי הסלמון עם מיץ הלימון במקרר למשך שעה.
2. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מניחים את הפילטים עם העור למטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים על כל דג מתערובת התבלינים האיטלקית ומלח לפי הטעם.
3. אופים במשך 10 דקות בלבד ומגישים חם.
תערובת תיבול איטלקית
מרכיבים:
3 כפות בזיליקום מיובש
3 כפות אורגנו מיובש
3 כפות פטרוזיליה מיובשת
1 כף שום גבישי
1 כפית אבקת בצל
1 כפית תימין מיובש
1 כפית רוזמרין מיובש
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פתיתי פלפל אדום
אופן ההכנה: אפשר לטחון דק את כולם במעבד מזון או רק לערבב יחד. שומרים בצנצנת או שקית אטומה במקרר. מתאים לתבשילים איטלקיים כמו פיצה, פסטה ופשטידות, וכן, דגים ובשר, ובעצם, מה לא.
]]>