כיכר השבת

סלמון טרי בלימון ותערובת תיבול איטלקית

מעולה כארוחת צהריים או כשאתם רוצים להרשים את האורחים בלי להתאמץ. מנה טעימה ובריאה שתקצור מחמאות. מתכון לסלמון טרי בלימון ותערובת תיבול איטלקית (מתכונים, אוכל)

|
3
| כיכר השבת |
מרכיבים(4 מנות):
  • 4 פילטים של סלמון טרי
  • 1/2 לימון גדול טרי, סחוט היטב
  • 2 כפיות תבלין איטלקי (מתכון בהמשך)
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. משרים את נתחי הסלמון עם מיץ הלימון במקרר למשך שעה.

2. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מניחים את הפילטים עם העור למטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומפזרים על כל דג מתערובת התבלינים האיטלקית ומלח לפי הטעם.

3. אופים במשך 10 דקות בלבד ומגישים חם.

תערובת תיבול איטלקית

מרכיבים:
3 כפות בזיליקום מיובש
3 כפות אורגנו מיובש
3 כפות פטרוזיליה מיובשת
1 כף שום גבישי
1 כפית אבקת בצל
1 כפית תימין מיובש
1 כפית רוזמרין מיובש
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פתיתי פלפל אדום

אופן ההכנה: אפשר לטחון דק את כולם במעבד מזון או רק לערבב יחד. שומרים בצנצנת או שקית אטומה במקרר. מתאים לתבשילים איטלקיים כמו פיצה, פסטה ופשטידות, וכן, דגים ובשר, ובעצם, מה לא.

]]>
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
שלום. אין טבח/עקרת בית באיטליה שתשתמש בחומרים האלו. רק טרי שום דבר מיובש. כל רשימת המצרכים תמצא רק טריה.
פלג
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית