- 500 גרם פטריות לבנות קשות לנגיעה
- 2 שיני שום קצוצות
- 4 כפות גבינת שמנת
- 1 כפית צמחי תבלין לבחירה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים את המחבת, מוסיפים את השמן ומקפיצים את הפטריות והשום בשמן. ממשיכים להקפיץ עד שהפטריות מפרישות מעט נוזלים. במקרה שלא הופרשו נוזלים, מוסיפים מעט חלב וממשיכים להקפיץ עד שהפטריות התרככו. מורידים מהכיריים, מערבבים פנימה את גבינת השמנת, והצמחים.
מחזירים לכיריים ומביאים את התבשיל לרתיחה על אש נמוכה. להבה גדולה או חום גבוה מחמיץ את הרוטב.
]]>