- נתח דלעת
- 3 גזרים גדולים
- 1/2 גמבה לבחירה
- 1 לפת
- 1 קולרבי
- 2 קישואים
- 1 זוקיני לבחירה
- 1 גבעול סלרי
- פלח כרוב
- 2 תפוחי אדמה
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום
- 1/2 כוס עדשים כתומות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
קוצצים את כל הירקות על מנדולינה עם סכין דק. מחממים את הסיר, ומניחים פנימה את הבצל לדקה. מוסיפים את השמן, ומקפיצים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הירקות - קודם הירקות הקשים כגזר, ומקפיצים אחרי כל הוספה.
מוסיפים את העדשים ומכסים במים. כאשר העדשים נמסו והירקות התרככו, מוסיפים את המלח והפלפל השחור. לארוחה חלבית אפשר להוסיף חתיכת חמאה לפני ההגשה. תוספת של קרוטונים או שקדי מרק מוסיפה לחגיגת טעמים וצבעים.
]]>